Komentáře ke článku: Červená řepa

Červená řepa (Beta vulgaris) patří mezi nejrozšířenější druhy pěstovaných řep, je to dvouletá rostlina příbuzná cukrové řepě. Patří mezi kořenovou zeleninu z čeledi amarantovitých. Konzumuje se hlavně její podzemní část (bulva), která se před jídlem povaří. Dají se však konzumovat i zelené listy, které mají po úpravě chuť podobnou špenátu. Červená řepa pochází ze severního pobřeží Středozemního moře, byla známa již ve starověku. Nejvíce se pěstuje ve východní Evropě, kde se používá pro přípravu chutného boršče a v USA. Je to bohatá přírodní zásobárna důležitých látek, které brání vzniku rakovinného bujení. Je doporučována nejen jako skvělý preventivní prostředek, ale také jako vhodná součást léčby během či po léčení karcinomu.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).

(c) Naše výživa, 2010-2019 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní