Těstoviny Fettuccine - široké nudle
Fettuccine jsou 3 - 5 milimetrů široké nudle, širší než tagliatelle, které se řadí mezi nejznámější italské tradiční těstoviny.
Fettuccine s telecím masem a grapefruitem
Ingredience:
- 50 ml smetany ke šlehání
- 7 lžic olivového oleje
- 170 g másla
- 450 g těstovin fettuccine
- 150 ml rybího vývaru
- 150 ml růžového octa
- 450 g telecí kýty
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička oregana (dobromysl)
- sůl
- 50 ml grapefruitové šťávy
Postup přípravy:
- Plátky telecího masa omyjeme, osušíme a lehce osolíme.
- Na rozehřátou pánev dáme 4 lžíce (50 g) másla a zbytek oleje. Maso po obou stranách zprudka opečeme cca 6 minut.
- Poté maso z pánve vyjmeme a do výpeku nalijeme ocet a rybí vývar a prudce vaříme.
- Když se objem šťávy zmenší zhruba na 1/3, přidáme grapefruitovou šťávu, a zamícháme.
- Dále přidáme smetanu a omáčku povaříme 4 minuty.
- Nakonec do omáčky zašleháme zbývající máslo a pánev zakryjeme poklicí.
- Fettuccine (středně široké nudle) vaříme zhruba 12 minut v osolené vodě se lžící oleje.
- Když jsou nudle uvařené, scedíme je a vložíme do mísy nebo je hned rozdělíme na jednotlivé talíře.
- Těstoviny pokapeme 2 lžícemi olivového oleje.
- Na těstoviny položíme maso, kolem nalijeme omáčku, ozdobíme bylinkami (dobromysl, majoránka) a můžeme servírovat.
Sdílet na:
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...