Těstoviny Fedelini – tenké, dlouhé špagety
Jde o nejtenčí typ dlouhých kulatých italských špaget o průměru 1 – 1,2 mm. V podstatě jde o další název pro těstoviny cappellini. Slovo cappellini znamená tenké vlasy, nejtenčí variantě se říká capelli d`angelo (čili andělské vlásky) nebo sopracappellini. Setkat se lze i s názvy capellini, capelvenere. Prodávají se v malých chomáčích nebo hnízdech, které se servírují s lehkými omáčkami nebo lámou do polévek.
Cappellini s parmezánem a bylinkovou omáčkou
Ingredience (4 porce):
- 440 - 500 g těstovin cappellini
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce nakrájené bazalky
- 2 lžíce nakrájené zelené petrželky
- 4 lžíce strouhaného parmezánu
- 4 - 5 lžic olivového oleje
- sůl
Postup přípravy:
- Bazalku a petrželku si nasekáme najemno.
- Česnek oloupeme a pokrájíme.
- Takto připravené suroviny dáme do mixéru, přidáme strouhaný parmezán a pozvolna mixujeme. Přitom opatrně přiléváme olivový olej, až získáme hustou, ale tekutou omáčku. Můžeme přidat i 1 - 2 lžíce horké vody.
- Cappellini uvaříme podle návodu výrobce v osolené vodě. Pozor, vaří se velmi rychle!
- Poté, co těstoviny scedíme, opatrně je promícháme v míse s hotovou omáčkou a můžeme servírovat.
Sdílet na:
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...