Těstoviny Ferrazzuoli - duté trubičky

Ferrazzuoli patří k mnoha druhům domácích italských těstovin z oblasti Gragnany. V Kalábrii se nazývají maccarruni a ru ferru. Velice dobré jsou vařené na skus. Vyrábějí se tak, že se proužky těsta (někde jen kuličky těsta) omotají kolem tenké kovové jehlice (s průměrem asi 1 mm). Těsto se pomocí jehlice vyválí do tenka. Vzniknou duté trubičky, jejichž tvar a délka je různá, od 7 cm po špagetovou délku. Trubičky se mnohdy zcela neuzavírají, čímž vznikne trubička po délce otevřená.

obrázek ke článku Těstoviny Ferrazzuoli  - duté trubičky

Ferrazzuoli s uzeným lososem a rozinkami


Ingredience:


  • 350 g těstovin ferrazzuoli
  • 200 g cherry rajčátek
  • 2 stroužky česneku
  • 300 g uzeného lososa
  • 30 g rozinek
  • červené chilli papričky
  • olivový olej
  • bílé víno

Postup přípravy:


  • Česnek oloupeme a nasekáme společně s chilli papričkami na jemno.
  • Vložíme na pánev a jemně orestujeme na oleji.
  • Přidáme na kostičky pokrájeného lososa a cherry rajčátka, která jsme si překrojili na půlky.
  • Podlijeme bílým vínem.
  • Přisypeme rozinky, které jsme si předem namočili a propláchli vodou, vše promícháme.
  • Hotovou směs smícháme s těstovinami a můžeme podávat.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...

(c) Naše výživa, 2010-2023 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní