Těstoviny Ferrazzuoli - duté trubičky
Ferrazzuoli patří k mnoha druhům domácích italských těstovin z oblasti Gragnany. V Kalábrii se nazývají maccarruni a ru ferru. Velice dobré jsou vařené na skus. Vyrábějí se tak, že se proužky těsta (někde jen kuličky těsta) omotají kolem tenké kovové jehlice (s průměrem asi 1 mm). Těsto se pomocí jehlice vyválí do tenka. Vzniknou duté trubičky, jejichž tvar a délka je různá, od 7 cm po špagetovou délku. Trubičky se mnohdy zcela neuzavírají, čímž vznikne trubička po délce otevřená.
Ferrazzuoli s uzeným lososem a rozinkami
Ingredience:
- 350 g těstovin ferrazzuoli
- 200 g cherry rajčátek
- 2 stroužky česneku
- 300 g uzeného lososa
- 30 g rozinek
- červené chilli papričky
- olivový olej
- bílé víno
Postup přípravy:
- Česnek oloupeme a nasekáme společně s chilli papričkami na jemno.
- Vložíme na pánev a jemně orestujeme na oleji.
- Přidáme na kostičky pokrájeného lososa a cherry rajčátka, která jsme si překrojili na půlky.
- Podlijeme bílým vínem.
- Přisypeme rozinky, které jsme si předem namočili a propláchli vodou, vše promícháme.
- Hotovou směs smícháme s těstovinami a můžeme podávat.
Sdílet na:
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...