Těstoviny Bucatini a Bucatoni - duté těstoviny
Bucatini jsou dlouhé a kulaté těstoviny podobné špagetám. Oproti špagetám jsou duté a o něco silnější v průměru. Název pochází z italského buco - otvor nebo bucato - propíchnutý. Vyrábějí se v délce 25 - 30 cm a průměru asi 3 mm. Bucatini jsou populární zejména v oblasti Říma, v Kalábrii nebo Kampánii se nazývají perciatelli. Podávají se s těžšími máslovými omáčkami, pancettou nebo guanciale, se zeleninou, sýrem, sardinkami nebo ančovičkami. Bucatoni jsou těstoviny podobné špagetám, typické pro italskou oblast Lazia. Shodně jako těstoviny bucatini jsou kulaté a uprostřed duté. Jsou o něco silnější, délka se pohybuje od 25 do 100 cm.
Bucatini s brokolicí a rajčaty
Ingredience:
- 400 g těstovin bucatini
- 300 g brokolice
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 rajčata
- 80 g parmské šunky
- 20 dkg parmazánu
- sůl
- pepř
Postup přípravy:
- Rajčata spaříme, zchladíme a oloupeme.
- Brokolici důkladně omyjeme, rozebereme na růžičky a vaříme cca 5 minut ve slané vroucí vodě.
- Poté přidáme do vody k brokolici těstoviny bucatini a společně vaříme doměkka.
- Na olivovém oleji zatím zprudka osmahneme šunku s oloupanými rajčaty. Osolíme, opepříme.
- Bucatini s brokolicí slijeme a smícháme se šunkovou směsí.
- Pokrm servírujeme posypaný parmazánem.
Sdílet na:
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...