Pohanka jako příloha nebo chutná kaše
Aby se v pohance zachovaly všechny cenné látky, je vhodné ji vůbec nevařit. Potřebné množství pohanky se pouze zalije vařící vodou a nechá pod pokličkou nabobtnat.
Úprava pohanky
Příloha:
- 1 díl pohanky zalijte 1,5 dílem vroucí vody a nechte půl hodiny pod pokličkou bobtnat. Pokud spěcháte s přípravou, povařte pohanku 5 - 10 minut, nezapomeňte míchat.
Kaše:
- Nasypte 1 díl pohanky do 3 dílů studené vody a za stálého míchání povařte na mírném ohni cca 15 minut.
- Kaše chutná na sladko s nastrouhaným jablkem, javorovým sirupem a špetkou skořice.
- Pokud upřednostněte kaši na slano, lze současně s pohankou povařit i například nastrouhanou zeleninu.
Sdílet na:
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...