Komentáře ke článku: Vitamin B15 (kyselina pangamová)

Před několika desítkami let byla z kvasnic izolována nová látka, která byla na základě svých vlastností zařazena do skupiny vitaminů B a označena jako vitamin B15 s pojmenováním kyselina pangamová. Jedná se o látku, která má velmi příznivý vliv na hojení zánětu jater, především stavu po infekční žloutence a na jaterní cirhózy, zvláště u osob s nadměrnou konzumací alkoholu. Právě od ní je odvozen název Pangamin, který je na základě Čs. patentu vyráběn v pivovaru Braník od roku 1958. Pangamin je vhodným preparátem při radio-chemoterapii u léčených onkologických pacientů. Mírní také intenzitu zažívacích potíží, snižuje výskyt infekčních chorob, je vhodný při „únavovém syndromu".


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).

(c) Naše výživa, 2010-2018 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní