Vepřové kotlety důkladně omyjeme a osušíme. Kotlety naklepeme, a po krajích nařízneme.
Maso osolíme, opepříme, zakápneme olejem a necháme chvíli v chladu odležet.
Po odležení přendáme maso do prostorného pekáče nebo na plech vyložený pečícím papírem a zakryjeme alobalem.
Pečeme v předehřáté troubě cca 50 - 60 minut.
Maso v průběhu pečení otáčíme, případně ještě trochu podlijeme olejem.
Před dopečením vytáhneme maso z trouby, poklademe jednotlivé kousky půlkou broskve, kterou přikryjeme dvěma plátky sýra a vrátíme zpět do trouby na zapečení, které trvá maximálně 10 minut.
Hotové kotlety podáváme se smaženými hranolky nebo vařeným bramborem.
Vepřové kotlety lze nahradit i vepřovou krkovicí nebo kuřecím (krůtím) masem.