Vepřové špízy
Ingredience:
- 500 g vepřové kotlety bez kosti
- 2 středně velké zelené papriky
- 1 větší červená paprika
- 1 - 2 cibule (podle chuti)
- sůl
- pepř
- sladká paprika (nebo Chilli con Carne)
- olej
- špejle
- pečící papír
- alobal
- příloha - vařené brambory, bramborová kaše, rýže, pečivo
Postup přípravy:
- Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
- Takto připravené maso v misce osolíme, opepříme, přidáme sladkou papriku (nebo Chilli con Carne) a zakápneme olejem.
- Maso necháme odležet na chladném místě.
- Mezi tím si očistíme a na kostky či osminky nakrájíme cibuli a papriku.
- Na jednotlivé špejle napichujeme na střídačku veškeré připravené ingredience.
- Připravené špízy klademe na plech vyložený pečícím papírem a přelijeme je olejem, který zůstal na dně misky, ve které bylo maso naložené.
- Špízy přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě cca 1 hodinu.
- Hotové špízy podáváme s rýži nebo s jinou, vámi zvolenou, přílohou.
Špízy lze takto připravovat
i venku na grilu. Příprava se nemění, je však nutné, špízy průběžně otáček a případně lehce potírat olejem.
Sdílet na:
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...