Pražský uzenář


obrázek ke článku Pražský uzenář

Ingredience:


  • 4 - 6 plátků vepřové kotlety bez kosti
  • 3 párky (dle vlastního výběru)
  • 10 dkg šunky (dle vlastního výběru)
  • 1 větší cibule
  • 250 ml šlehačky
  • trochu vegety nebo 1 kostka masoxu (není nutné)
  • 1 lžíce tuku nebo 2 lžíce olivového oleje
  • trochu hladké mouky (na zahuštění)
  • příloha - těstoviny, vařený brambor, bramborová kaše nebo rýže

Postup přípravy:


  • Pokud máme vepřovou kotletu vcelku, nakrájíme ji na plátky.
  • Maso omyjeme, osušíme a naklepeme po obou stranách. Po krajích jednotlivé kotlety nařízneme, aby se nám nekroutily.
  • Jednotlivé plátky osolíme a opepříme.
  • Rozpálíme tuk a do zlatova na něm osmažíme najemno nakrájenou cibuli.
  • Přidáme maso, kostku masoxu rozmíchanou ve sklenici vody, pokud jsme nepoužili vegetu a dusíme do polo měkka.
  • Přisypeme nakrájenou šunku a kolečka párků, dle potřeby přilijeme vodu a dusíme do měkka.
  • Nakonec zahustíme šlehačkou, v které rozmícháme trochu hladké mouky.
  • Podáváme s těstovinami, bramborovou kaší, vařeným bramborem nebo rýží.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
obrázek ke článku Pražský uzenář


(c) Naše výživa, 2010-2023 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní