Správná teplota vína při servírování
Teplota vína při servisu a následném nalití do skleniček
stoupne asi o 2°C, proto je dobré s tímto rozdílem počítat a víno vychladit o dva stupně více, než je doporučená teplota ke konzumaci.
Druh vína |
Doporučená teplota při podávání |
Doporučená teplota při konzumaci |
Šumivá a šampaňská |
5°C |
7 – 9°C |
Bílá suchá, mladá a růžová, polosladká a sladká vína a vína pozdních sběrů |
7°C |
9 – 11°C |
Mladá červená, lehká a ovocná |
8°C |
10 – 12°C |
Velká silná bílá vína |
8 - 10°C |
10 – 12°C |
Elegantní červená vína |
10 - 12°C |
12 – 14°C |
Velká těžká červená vína |
12 - 13°C |
14 – 15°C |
Červená vína s bohatým obsahem taninu |
15 - 17°C |
18 – 20°C |
Stará likérová vína |
10 - 12°C |
13 – 15°C |
Sdílet na:
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...