Aperitivy
Jde o nápoje, které se podávají před jídlem (cinzano, koktejl, šampaňské). Jejich úkolem je vyprovokovat organismus, informovat zažívací orgány, že přichází jejich povinnost pracovat a povzbudit chuť k jídlu.
Aperitivy se
podávají 10 - 15 minut před jídlem
u stolu (v restauraci, doma), nebo
v salonku před jídelnou (u větší nebo slavnostnější akce).
Aperitiv patří mezi tzv. „malé" nápoje o obsahu
do 1 dcl. Neprovádíme s ním přípitek ani si
neťukáme.
Aperitiv může být nápoj:
- polohořký
- hořký
- suchý
- žaludeční
Nevhodné jsou aperitivy polosladké a sladké, protože otupují chuťové buňky a
snižují chuť k jídlu.
Sdílet na:
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...