Bábovka z pomazánkového másla


obrázek ke článku Bábovka z pomazánkového másla

Ingredience:


  • 1 pomazánkové máslo
  • 4 vejce
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 3/4 kypřícího prášku do pečiva
  • dle chuti vlašské ořechy nebo rozinky
  • trochu vody

Postup přípravy:


  • U vajíček oddělíme bílek od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
  • V další nádobě ušleháme žloutky s cukrem a pomazánkovým máslem.
  • Do směsi pomalu vmícháme mouku s práškem do pečiva. V případě, že by se nám směs zdála hustá, můžeme přidat trochu vody.
  • Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
  • Pečící formu vymažeme máslem a vysypeme buď strouhankou, polohrubou moukou nebo kokosovou moučkou (strouhaný kokos).
  • Těsto vylijeme do takto připravené formy, dle chuti přidáme vlašské ořechy nebo rozinky.
  • Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 - 40 minut (u elektrické trouby nastavíme teplotu na cca 165 - 175 stupňů).


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
obrázek ke článku Bábovka z pomazánkového másla


(c) Naše výživa, 2010-2023 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní