Komentáře ke článku: Tvrdozrnná pšenice - Kuskus (Kus-Kus, Cous-Cous)
Kuskus je velmi výživná těstovina. Dobře zasytí a přitom je lehký. Názor na původ kuskusu není jednoznačný, nejvíce jsou s ním spjati Marokánci. Často se můžeme dočíst, že kuskus je symbolem severní Afriky, kde je jednou ze základních potravin. Kuskus se rychle zabydlel i v celé Evropě a získal si přízeň mnoha labužníků. Dnes je již k dostání v mnoha supermarketech, ale především jej seženete v obchodech se zdravou výživou. Ruční výroba kuskusu představuje v Africe téměř rituál, při němž se sejdou ženy z celého rodu. Tvrdozrnná pšenice se zalije slanou vodou a následně drtí, suší a prosívá tak dlouho, až vykrystalizují kuskusová zrna. Drobné žluté kuličky se následně vaří v páře nad hrncem a poté jsou vysušeny.
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...