Komentáře ke článku: Tvrdozrnná pšenice - Kuskus (Kus-Kus, Cous-Cous)

Kuskus je velmi výživná těstovina. Dobře zasytí a přitom je lehký. Názor na původ kuskusu není jednoznačný, nejvíce jsou s ním spjati Marokánci. Často se můžeme dočíst, že kuskus je symbolem severní Afriky, kde je jednou ze základních potravin. Kuskus se rychle zabydlel i v celé Evropě a získal si přízeň mnoha labužníků. Dnes je již k dostání v mnoha supermarketech, ale především jej seženete v obchodech se zdravou výživou. Ruční výroba kuskusu představuje v Africe téměř rituál, při němž se sejdou ženy z celého rodu. Tvrdozrnná pšenice se zalije slanou vodou a následně drtí, suší a prosívá tak dlouho, až vykrystalizují kuskusová zrna. Drobné žluté kuličky se následně vaří v páře nad hrncem a poté jsou vysušeny.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).

(c) Naše výživa, 2010-2023 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní