Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky patří k tradičnímu a velmi oblíbenému vánočnímu cukroví.

obrázek ke článku Vanilkové rohlíčky

Ingredience:


  • 2 vaječné žloutky
  • 130 g mletých vlašských ořechů
  • 90 g cukru moučka
  • 250 g másla
  • 380 g hladké mouky
  • cukr moučka s vanilkou na obalování rohlíčků

Postup přípravy:


  • Máslo necháme změknout.
  • Ořechy umeleme.
  • V míse nebo na vále promícháme mouku s cukrem, žloutky a ořechy. Postupně zapracujeme máslo, vše důkladně prohněteme.
  • Takto připravené těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme půl až 1 hodinu odležet v chladu (v lednici).
  • Pomocí lžičky nabíráme těsto, v dlani tvoříme kuličku a z ní váleček. Ten se snažíme vyválet tak, aby byl uprostřed silnější a na obou koncích slabší, ve tvaru rohlíčku. Rohlíčky můžeme dělat i k tomu určeném tvořítkem, což je dnes celkem běžné.
  • Hotové rohlíčky klademe na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem.
  • Pečeme pozvolna při 180 °C do růžova, dáváme pozor, aby se nám rohlíčky nespálily.
  • Po upečení a částečném zchladnutí rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového cukru a vanilky z vanilkového lusku.
  • Ukládáme do krabice.
  • Necháme uležet jeden den v teple a následně uskladníme.
  • Vanilkové rohlíčky můžeme dát i do mrazáku, rychleji nám zkřehnou.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
obrázek ke článku Vanilkové rohlíčky


(c) Naše výživa, 2010-2023 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní