Nepečené cukroví - čokoládové kuličky v kokosu
Čokoládové kuličky podáváme jako jemné cukroví na sváteční stůl. Svoji oblibu si získaly nejen v období Vánoc, ale potěší jistě po celý rok.
Typ I
Ingredience:
- 100 g másla
- 70 g kakaa
- 150 g moučkového cukru
- 160 g mletého kokosu
- 1,5 sáčku dětských piškotů
- 1/2 sáčku vanilkového cukru
- 1 lžíce rumu
- strouhaný kokos na obalení
Postup přípravy:
- Piškoty si rozdrtíme, můžeme na to použít i mixér.
- Změklé máslo utřeme s cukrem, smícháme s kakaem, kokosem, rumem a vanilkovým cukrem, přidáme piškoty.
- Vypracujeme těsto, které necháme nejlépe do druhého dne odležet.
- Z těsta tvarujeme menší kuličky, které obalíme ve strouhaném kokosu.
- Klademe do uzavíratelné krabičky, skladujeme v chladu.
Typ II
Ingredience:
- 200 g rozinek
- 125 g másla
- 70 g kakaa
- 1,5 sáčku dětských piškotů
- trochu moučkového cukru
- 2 vaječné žloutky
- rum
- strouhaný kokos na obalení
Postup přípravy:
- Rozinky namočíme na 24 hodin do rumu.
- Další den pokapeme piškoty rumem a rozmačkáme.
- Změklé máslo utřeme s 2 žloutky a trochou cukru, přidáme kakao.
- Všechny přísady smícháme dohromady, necháme vychladnout a ze vzniklé směsi děláme kuličky.
- Kuličky obalíme ve strouhaném kokosu.
- Klademe do uzavíratelné krabičky, skladujeme v chladu.
Sdílet na:
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...