Becherovka - koktejl Choco Becherovka
Čokoláda je hlavní surovina, která spolu s tradiční Becherovkou vytvoří neopakovatelnou chuť, proto s ní nešetřete.
Ingredience:
- 5cl Becherovky
- 100 g čokolády (obsah kakaa 60 - 80%)
- 20cl smetany (obsah tuku 10 - 15%)
- 1 lžička cukru (není nutné)
- šálek na čaj nebo kávu
Postup přípravy:
- Čokoládu nadrobno nalámeme, případně nastrouháme na hrubém struhadle.
- Smetanu a cukr zahřejeme těsně pod bod varu, aby byla hodně horká, ale ještě se nevytvořila pěna.
- Smetanu sundáme z ohně a metličkou vmícháme čokoládu, až do jejího úplného rozpuštění.
- Poté vmixujeme poloviční množství Becherovky.
- Připravený nápoj necháme odstát 3 - 6 hodin v chladu, aby se mohly veškeré chutě a vůně zcela rozvinout. V případě neodolatelné chuti lze tuto část přípravy vynechat.
- Odleželou čokoládu za stálého míchání prohřejeme ve vodní lázni, aby nedošlo k připálení čokolády na dně.
- Až když je čokoláda dostatečně horká, vmixujeme do ní druhou část Becherovky a můžeme podávat.
Sdílet na:
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...