Zelené potraviny – chlorofyl a enzymy, které léčí

Zelené potraviny se stávají trendem třetího tisíciletí, důležitou součástí tohoto trendu je i pití zelených nápojů. Zelené potraviny nám dodávají živiny a energii, brání vzniku únavy. Přirozenou cestou, bez chemického zpracování, zásobí tělo nepostradatelnými vitamíny, minerály, bílkovinami, enzymy, atd., a to ve správném poměru. Antioxidanty v nich obsažené chrání organismus před volnými radikály, chlorofyl a vláknina pomáhají organismu zbavovat se odpadu, který vzniká při metabolismu buněk. Chrání naši přirozenou střevní mikroflóru, udržují přirozený rytmus stolice.

obrázek ke článku Zelené potraviny – chlorofyl a enzymy, které léčí

Svým jedinečným složením odpovídají zelené potraviny požadavkům na zdravou a racionální výživu, která v našich současných jídelníčcích chybí. Pokud našemu tělu dodáme kvalitní výživu a očistu, povzbudíme imunitní systém a nastartujeme ozdravný proces.

Hlavní zásadou zdravé výživy je, aby obsahovala velký podíl rostlinné složky v syrovém stavu. Odborníci na zdravou výživu doporučují alespoň 5 porcí ovoce a zeleniny v bio kvalitě denně, jako důležitou prevenci civilizačních nemocí, mezi něž se řadí např. i rakovina. V současné době trpí mnoho lidí v civilizovaných zemích nadváhou. Jedním z hlavních důvodů je, že konzumujeme potraviny plné prázdných kalorií, čímž stále více lidí trpí nutriční podvýživou.

Zelené potraviny jsou také určitým řešením k nápravě genetického poškození nejmladší generace, která se často rodí se závažným selháním imunitního systému (alergie, astma, atopické ekzémy, ..).

Jsou mírně zásadité. Vařená strava a rafinace potravin naopak způsobují překyselení organizmu, které se projevuje pálením žáhy. Jak v těle klesá pH, dochází k zatížení imunitního systému. V kyselém prostředí se daří infekcím, zánětům, stoupá kazivost zubů a vzrůstá i riziko vzniku rakoviny.

Zelené rostliny obsahují mnoho unikátních látek. Mezi hlavní se řadí chlorofyl a enzymy.

  • Chlorofyl (chlorophyllum) - přírodní barvivo, které obsahují všechny zelené rostliny, sinice a některé řasy. Chlorofyl umožňuje fotosyntézu, při níž dochází k přeměně sluneční energie na sacharidy a kyslík. Pro tuto schopnost je chlorofyl nezbytný pro veškerý život na Zemi. Chlorofyl je znám především pro své dezinfekční, protizánětlivé a hojivé vlastnosti, zelenou šťávu je možné použít při ošetření popálenin a kožních zranění. Pomáhá tělu přijímat železo, čímž napomáhá při odstranění chudokrevnosti, má pozitivní vliv na bohatost mužského spermatu. Pozitivně působí také na srdce a cévy, podporuje metabolismus.
  • Enzymy – všechny naše buňky, hormony, orgány a tkáně fungují díky enzymům. Jsou nezbytné pro všechny chemické reakce a metabolické procesy, které se uskutečňují v lidském těle (dýcháním a zažíváním počínaje a regulací tvorby hormonů konče). Procesem výroby a vařením se bohužel enzymy v potravě ničí, můžeme je tedy získat hlavně z čerstvé syrové stravy.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
obrázek ke článku Zelené potraviny – chlorofyl a enzymy, které léčí


(c) Naše výživa, 2010-2023 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní