Přihlášení
|
Registrace
Základní složky potravin
Dětská výživa
Potravinové doplňky vitamíny, minerály
Výživa těhotných a kojících žen
Vaříme a pečeme
Nápoje a koktejly
Kuchyňské přístroje
Etika stolování
Diety hubnutí
Rady návody
Zajímavé články
Potravinové doplňky - vitamíny
Vitamin B10 - Kyselina para – amino – benzoová (PABA)
Jod (Jodium, J)
Draslík (Kalium, K)
Potravinové doplňky v těhotenství, ale i během kojení
Hlavní stránka
>
Vaříme a pečeme
>
Také milujete houby?
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Ingredience:
1 kg hlívy ústřičné
1/2 dl olivového oleje nebo trochu sádla
2 l masového vývaru nebo masový bujón
1 cibule
sůl
mletý černý pepř
kmín
majoránka
mletá sladká paprika, lze přidat dle chuti i papriku pálivou
hladká mouka na jíšku nebo hotová jíška
Postup přípravy:
Hlívu očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky.
Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a dozlatova na tuku osmažíme.
Přidáme nudličky hlívy, necháme chvíli vydusit.
Takto připravený základ polévky zasypeme mletou paprikou nebo gulášovým kořením.
Zalijeme vývarem nebo vodou s kostkou masoxu a vaříme asi cca 1/4 hodiny.
Uvařenou dršťkovou polévku z hlívy osolíme, podle chuti přidáme koření a nakonec zahustíme jíškou.
Krátce vše povaříme a můžeme servírovat.
K polévce lze podávat např. tmavé pečivo.
Sdílet na:
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
Přidat komentář
|
Zobrazit komentáře
Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:
Domací lékař - alternativní medicína
léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
Všechny články v aktuální sekci:
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Žampiony na smetaně plněné drůbežím masem
Další články najdete v sekci
Také milujete houby?
Zajímavé weby:
Vše o těhotenství, porodnice, ...
Výchova dětí a jejich zdraví
Numerologie
Význam a původ křestních jmen
Naše žena - vše pro moderní ženu
Jaterní dieta
Zadržování vody v těle
Plodné dny výpočet
Katalog plaváníček
Zelenina
(c) Naše výživa, 2010-2023 -
Provozní podmínky serveru
-
Použití cookies
-
Kontakty
Zobrazit verzi:
Klasická
|
Mobilní