Panenské oleje – zdraví z přírody
Panenské oleje jsou ideálními doplňky zdravé výživy, hodí se k péči o tělo, ale představují i revoluci v gastronomii (chutným doplňkem při přípravě salátů a delikates). Jsou důležité na úpravu zdravotního stavu člověka, tělo se jejich užíváním vyčistí od chemických nánosů, rozkládají krevní tuky, snižují hladinu cholesterolu.

Až na výjimku se panenské oleje
nesmí zahřívat, nejsou určeny ke smažení, používají se pouze
zastudena k pokapání a dochucení hotových jídel. Nesmí se vystavovat přímému slunečnímu záření, neboť by mohlo dojít k jejich
znehodnocení. Děti mohou panenský olej používat od věku
3 let.
Výroba panenských olejů probíhá za studena pomalým mechanickým lisováním, pod ochrannou atmosférou
bez přídavných barvících, zahušťovacích a konzervačních látek, čímž je zaručena
nejvyšší kvalita výrobku. Lisují se z vybraných
semen nebo klíčků rostlin. Oleje z těchto semen mají velkou koncentraci různých účinných látek, mnohem větší, než jsou různé výluhy, tinktury a maceráty.
Způsob použití panenských olejů:
- Vmícháním - přísada do jídel.
- Vnitřně - na lžičku.
- Zevně - potřením či masáží postiženého místa, nedráždí pokožku, perfektně zvláčňuje a zjemňuje, účinné látky během masáže pronikají hluboko do kůže a ovlivňují celkový efekt masáže.
Panenské oleje obsahují:
- nenasycené mastné kyseliny (omega-3, omega–6, mega–7, omega-9)
- enzymy
- aminokyseliny
- vitamíny (např. A, B, C, D, E, K)
- fytosteroly (rostlinné steroly)
- minerály
Hlavní příznivé vlivy panenských olejů na náš organismus:
- posílení imunitního systému
- zlepšení paměti
- dodání energie tělu
- zmírnění projevů stárnutí
- snižení rizika srdečního a cévního onemocnění
- zlepšení funkce jater
- ochrana ledvin
- rozpuštění krevních tuků
Nejznámější panenské oleje:
- konopný
- olivový
- pupalkový
- lněný
- slunečnicový
- ořechový
- mandlový
- kokosový
- dýňový
- meruňkový
- sezamový
- rozmarýnový
- paprikový
- z pšeničných klíčků
- z kukuřičných klíčků
- z rakytníku řešetlákového
- z ostropestřce mariánského
Sdílet na:
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...