Užitečné programy, které by neměly u myček nádobí chybět
I když myčka nádobí dnes patří k základnímu vybavení kuchyně, stejně tak jako dřez, najdou se odpůrci myček, kteří budou tvrdit, že provoz myčky nádobí je velice drahý, mytí trvá dlouho a nádobí se stejně nemůže pořádně umýt. Nevěřte tomu, nedejte na ně! Nové typy myček toho umějí opravdu hodně. Mytí nádobí v myčce je navíc podstatně hygieničtější než klasické mytí ručně, přitom šetří vaše ruce před útokem agresivních chemických saponátů.
Před nákupem nové myčky nádobí, je třeba zvážit několik významných faktorů a najít takovou myčku, která bude skutečně
splňovat vaše nároky. Určitým vodítkem může tak být například výběr dle nabízených
mycích programů.
Přehled mycích programů:
- Jemný program - určený zejména pro šetrné mytí skla. Pracuje s teplotou kolem 45 °C a u myček s logikou zvyšuje automaticky tvrdost vody na 5 °D, aby nedocházelo k usazování alkalických iontů na skle, jež se jeví jako našedlý povlak.
- Univerzální program - je určen pro běžně zašpiněné jídelní a varné nádobí se zaschlými zbytky jídla. Mytí probíhá při teplotě 65 °C s běžnými mycími prostředky. Obvykle lze zvolit, zejména u mytí sklenic a plastového nádobí, variantu BIO 50 °C.
- Intenzivní program 70 °C - myje silně zašpiněné jídelní i varné nádobí se zaschlými a houževnatými zbytky jídla bílkovinného nebo škrobovitého původu. Spotřebovává ale asi o třetinu více energie a vody než normální program a potřebuje účinnější mycí prostředky.
- Rychlý program - během cca 30 minut dokáže tento program dobře umýt nádobí s nezaschlými zbytky jídla.
- Eco program – zajišťuje velmi dobré umytí při nízké spotřebě vody a elektřiny.
Sdílet na:
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...