Komentáře ke článku: Droždí - regeneruje organismus, zlepší kvalitu vlasů, pleti, ale i náladu
Droždí, nebo-li kvasnice, údajně objevili náhodou Egypťané, a to v 5. století př. n. l., když zapomněli dát připravené těsto péct. Po několika hodinách zjistili, že těsto několikrát zvětšilo svůj objem. Samotný objev kynutí byl vysvětlen až o mnoho století později díky Louisi Pasteurovi. Ten v roce 1857 dokázal, že kynutí je způsobeno živými organismy. Kvasnice obsahují živé slisované kvasinky Saccharomyces cerevisiae, které se živí cukry, patří mezi jednobuněčné houby, viditelné pouze pod mikroskopem. Tyto kvasinky dokážou přeměnit cukr v alkohol a oxid uhličitý, významně se podílí i na výrobě piva. V těstě se díky oxidu tvoří malé vzduchové bublinky. Čerstvá kostka droždí i jeho sušená varianta jsou stejně “živé” a obsahují stejné množství prospěšných mikroorganismů.
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...