Křenová kašička proti nachlazení a chřipce

Křenová kašička je vynikající léčebný i preventivní prostředek proti nachlazení a chřipce. Na rozdíl od samotného křenu nemá žádné vedlejší účinky. Dokáže rozpustit hleny a zničit bakterie, které v nich žijí. Křenovou kašičku připravujeme zásadně z čerstvě nastrouhaného křenu.

Ingredience:



Postu přípravy:


  • Křen omyjeme, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
  • Do misky si vymačkáme šťávu z citrónu a smícháme s 1 - 2 lžícemi křenu.
  • Výsledná konzistence by měla připomínat hořčici.
  • I když křenová kašička vydrží v lednici 4 až 7 dní, je lepší dělat si ji vždy čerstvou.

Křenovou kašičku podáváme 2x denně a to tak, že polovinu až necelou kávovou lžičku kašičky chvíli požvýkáme a teprve pak polkneme. Povalování kašičky v ústech je důležité proto, aby příslušné látky působily na sliznici a uvolnily hleny. Poté nějakou chvíli nejíme, ani nepijeme.

Zahleněné tělo snáší kašičku bez problémů. Pokud však po aplikaci křenové kašičky začnete pociťovat nevolnost, znamená to, že už se tělo hlenů zbavilo a s kůrou je vhodné přestat.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...

(c) Naše výživa, 2010-2023 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní