Jablečný ocet - nejen očista organismu

Jablečný ocet se vyrábí zkvašením čerstvé jablečné šťávy. Nejčastěji se užívá ředěný, a to cca 1 polévková lžíce do sklenice vody. Pijeme před jídlem. Při přípravě salátů používáme neředěný. Jablka posilují svaly i nervovou soustavu, působí močopudně, čímž působí proti ledvinovým kamenům, neboť povzbuzují vylučování kyseliny močové ledvinami. Podporují trávení a celkově osvěžují. Pektiny snižují hladinu cholesterolu v krvi, odtučňují tkáně a zpomalují kornatění cév.

obrázek ke článku Jablečný ocet - nejen očista organismu

Jablečný ocet napomáhá udržet organismus ve zdraví a v případě nemoci jde o vhodný doplněk ke klasické léčbě.

Jablečný ocet obsahuje:


  • vysoký podíl jablečného pektinu
  • beta karoten
  • vitamíny skupiny B (B1, B2, B6)
  • vitamin C
  • minerály a stopové prvky - zejména hořčík, vápník, draslík, fluor
  • kyselinu maleinovou

Pozitivní vliv jablečného octa:


  • zlepšuje metabolismus
  • čistí organismus od škodlivých látek, čímž zpomaluje stárnutí buněk
  • posiluje organismus
  • vylepšuje trávení
  • navozuje pocit sytosti
  • příznivě upravuje stav střevní mikroflóry
  • upravuje vysoký krevní tlak
  • přispívá ke zdraví cév - snižuje hladinu cholesterolu
  • redukuje váhu - urychluje spalování tuků
  • podporuje srážlivost krve a tvorbu červených krvinek
  • působí diureticky - odvodňuje


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...

(c) Naše výživa, 2010-2023 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní