Domácí sirup z natě mateřídoušky - nejen při prochlazení

Mateřídouška má nejen příjemnou vůni, ale napomáhá k psychickému a fyzickému zklidnění, navozuje lepší spánek a pomáhá při nachlazení.

obrázek ke článku Domácí sirup z natě mateřídoušky - nejen při prochlazení

Postup přípravy:


  • Navlhčenou čerstvou nať mateřídoušky s květy prosypeme třtinovým cukrem.
  • Směs napěchujeme do sklenice, kterou uzavřeme a umístíme na cca 3 týdny na okenní slunce.
  • Následně ze směsi vymačkáme a slijeme do kastrolku veškerou tekutinu.
  • Zbylou nať ještě propláchneme v malém množství vody a přilijeme do kastrolku.
  • Tekutinu odpařujeme na slabém ohni, v žádném případě se nesmí vařit.
  • Sirup by neměl být příliš řídký, ale ani tuhý. Abychom zjistili jeho hustotu, můžeme ho nechat průběžně vychladnout.
  • Užíváme 2 - 3x denně při prochlazení.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...

(c) Naše výživa, 2010-2023 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní