Dušenou rýži vždy mícháme velmi pomalu, a to pouze jedním směrem.
Tímto způsobem se vyhneme slepení rýžového škrobu.
Bílá a chutná rýže
Rýže bude nejen krásně bílá, ale bude vypadat lákavěji, pokud během jejího vaření přidáme do vody pár kapek citrónové šťávy.
Palačinka - náhrada zavářky
Pokud nám z předešlého dne zbydou neslazené palačinky, můžeme je nakrájet na nudličky a využít jako zavářku (tzv. celestinské nudle) do některých polévek.
Uchování zbylé rýže
Když nám zbyde uvařená rýže, kterou nechceme vyhodit, můžeme ji uchovat v lednici či zamrazit.
Rýži stačí zabalit do potravinové fólie a uložit do lednice, kde vydrží cca 1 týden.
Pokud rýži zabalenou ve fólii zamrazíme, vydrží i několik měsíců.
Křehká zelenina a těstoviny
Aby těstoviny byly uvařené na skus a zelenina zůstala křehká, obojí hned po uvaření propláchneme studenou vodou.