Přihlášení
|
Registrace
Základní složky potravin
Dětská výživa
Potravinové doplňky vitamíny, minerály
Výživa těhotných a kojících žen
Vaříme a pečeme
Nápoje a koktejly
Kuchyňské přístroje
Etika stolování
Diety hubnutí
Rady návody
Zajímavé články
Vitamíny skupiny B
Hořčík (Magnezium, Mg)
Křen selský
Mrkev
Pórek
Hlavní stránka
>
Vaříme a pečeme
>
Jak na to!
Dochucení koláčů a dortů - krémy, ovocné náplně
Vynikající máslový krém
Aby se nám máslový krém skvěle podařil, musí mít všechny přísady stejnou, nejlépe pokojovou teplotu.
Nepoužíváme máslo právě vyndané z chladničky.
Pudink musí naopak vychladnout, aby měl pokojovou teplotu.
Smícháme-li pudink s máslem, nesmí nám máslo ani roztát, ani ztuhnout.
Dort s příchutí likéru
Polevu na dortu zjemníme, potřeme-li ji po jejím ztuhnutí likérem.
Povrch dortu tak získá i pěkný lesk.
Pevná poleva
Polevy budou zvlášť pevné a dají se lépe zapracovat, smícháme-li práškový cukr místo s vodou s tekutým bílkem.
Pevný sníh z bílků
Když necháme ušlehaný sníh z bílků déle stát, rozteče se.
Chceme-li ho znovu našlehat, je vhodné přidat pár kapek citronové šťávy.
Po ušlehání bude sníh opět pevný.
Náplň z vaječného likéru
Místo šlehačky můžeme vzdušné pečivo naplnit krémem z vaječného likéru.
Smícháme 250 ml smetany ke šlehání (33%), 150 ml vaječného likéru, dva balíčky vanilkového krému bez vaření (na každý balíček přidíme 1/4 l mléka).
Připravenou směs ušleháme a necháme cca 30 minut, aby nám zchladla.
Hotovým krémem plníme křehké pečivo.
Odstranění hrudek z krému
Pokud se nám v čokoládovém či jiném krému udělají hrudky, přimícháme do něj jemně nasekané vlašské ořechy nebo mandle.
Hrudky se tak v krému úplně ztratí.
Šlehání žloutků
Při šlehání žloutků na koláč, je vhodné přidat pár kapek octa.
Ocet cítit nebude, ale těsto bude jemnější.
Nugát místo kakaa
Mramorový koláč bude jemnější, přidáme-li do těsta místo kakaa nugátový krém.
Voňavý jablečný koláč
Na jablečné moučníky se nejlépe hodí kyselé odrůdy jablek.
Koláč je obzvlášť chutný, když na jablečnou náplň ještě před pečením rozložíme drobné plátky másla.
Pražení mandlí a ořechů
Mandle a ořechy můžeme pražit i v mikrovlnné troubě, a to při teplotě 300°C.
Výraznější chuť sušených švestek
Pokud sušené švestky namočíme místo do vody do černého čaje, budou mít lepší, aromatičtější chuť.
Loupání ananasu
Ananasová slupka obsahuje kyseliny, které mohou vyvolat v ústech a na rtech podráždění.
Ananas tedy nekrájíme stejným nožem, kterým jsme ho loupali.
Pudink bez škraloupu
Ještě horký pudink přikryjeme potravinovou fólií, aby se na povrchu neutvořil nehezký škraloup.
Sdílet na:
Přehled komentářů k článku
... doposud nebyl přidán žádný komentář ...
Přidat komentář
|
Zobrazit komentáře
Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:
Domací lékař - alternativní medicína
léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
Všechny články v aktuální sekci:
Dochucení koláčů a dortů - krémy, ovocné náplně
Jak si usnadnit práci s těstem
Jak skladovat a zacházet se surovinami pro přípravu pokrmů
Jak vyzrát na koláče a dorty
Jak vyzrát na přílohy
Několik osvědčených rad, jak na to!
Vychytávky při přípravě masa, polévek a omáček
Další články najdete v sekci
Jak na to!
Zajímavé weby:
Vše o těhotenství, porodnice, ...
Výchova dětí a jejich zdraví
Numerologie
Význam a původ křestních jmen
Naše žena - vše pro moderní ženu
Domácí lékař
Fotky porodnice
XXL bazar
Čínský horoskop
Domácí pekárny
(c) Naše výživa, 2010-2023 -
Provozní podmínky serveru
-
Použití cookies
-
Kontakty
Zobrazit verzi:
Klasická
|
Mobilní