Komentáře ke článku: Žampion zahradní (A. hortensis) a žampion dvouvýtrusý (A. bisporus)

Žampiony jsou jedny z nejpoužívanějších hub v gastronomii. Nejen že zdravě ochucují jídlo, ale mají prokazatelně pozitivní účinek na lidský organismus. Pěstované žampiony jsou uváděny jako samostatné druhy, jelikož jsou bisporické (stopkovýtrusé). Oficiální záznamy píšou, že první cílená výsadba byla zahájena roku 1650. Žampiony se pěstovaly v pařeništích. Pěstované žampiony, žampion zahradní (Agaricus hortensis) a žampion dvouvýtrusý (Agaricus bisporus), jsou odrůdou žampionu polního, který je sbírán pouze k vlastní potřebě.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).

(c) Naše výživa, 2010-2019 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní