Komentáře ke článku: Jídelní příbory - materiál, povrchová úprava

Základem každého stolování jsou dnes jednoznačně příbory. Jídelní příbor tak, jak ho známe dnes, se začal používat až v 17. století. Už ve starověku však lidé používali jako příbor lžíci, postupem času přibyl ke lžíci i nůž. Příbory se nejprve vyráběly hlavně ze dřeva, později byly k jejich výrobě používány i různé kovy. Dnes je nejrozšířenějším materiálem k výrobě jídelních příborů nerezová ocel, která se používá nejčastěji v kvalitě 18/10.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).

(c) Naše výživa, 2010-2019 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní