Komentáře ke článku: Domácí pákové kávovary

S pákovými kávovary se nejčastěji setkáme v kavárnách, restauracích, nebo cukrárnách, tedy v podnicích, kde je profesionálně připravená káva nutností. V praxi je zpravidla ovládají zkušení baristé. S rostoucí oblibou kvalitní kávy se však pákové kávovary stále více stávají součástí vybavení i běžných domácností. Hlavní rozdíl u pákových espress oproti automatickým je v tom, že se u všech pákových kávovarů namletá káva vkládá do speciální páky ručně. Páka se následně zasune pod hlavu pákového kávovaru a pootočením zafixuje. Další ovládání záleží na typu. Na mechanickém volíme druh kávy kolečkem, u poloautomatických či elektronických stačí stisknout jedno tlačítko. Některé kávovary kromě mleté kávy umějí pracovat i s E. S. E. patronami (POD). Pákový kávovar může být také kombinovaný s klasickým překapávačem. Většina přístrojů, a to i levnějších, bývá vybavena tryskou na přípravu mléčné pěny.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).
Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
 

(c) Naše výživa, 2010-2023 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní