Komentáře ke článku: Espresso kávovar – čerpadlo, počet trysek

I když je espresso absolutní špičkou mezi kávami, jde o způsob přípravy, kdy se z kávy uvolní maximální množství aromatických a chuťových látek, jsou restaurace či hospody, kde se espresso nedá vůbec pít. Je to tím, že příprava espressa není zdaleka tak jednoduchá, jak se zdá. Vyžaduje nejen kvalitní zrnka kávy, která musí být dobře upražená, ale i určitou schopnost baristy, který umí dokonale ovládat nejen kávovar, ale i kávomlýnek. Pro espresso se obvykle praží káva silněji, proto má tmavší barvu.


Sdílet na: Facebook Linkuj.cz Jagg.cz
Vložení nového komentáře
Diskuzní příspěvek může vložit pouze registrovaný (registrační formulář) a aktivně přihlášený uživatel (přihlásit se).
Vyhledávání na webu nasevyziva.cz:



 
domácí lékař Domací lékař - alternativní medicína

léčba, prevence, osvědčené postupy našich předků
 
 
 

(c) Naše výživa, 2010-2023 - Provozní podmínky serveru - Použití cookies - Kontakty    Zobrazit verzi: Klasická | Mobilní